WELKOM PAGINA VOOR ONZE NEDERLANDSTALIGE VRIENDEN 

 
:: SOMMAIRE
 
   RETOUR

Welkom Vrienden,

Omwille van de omvang en tijdstekort, kan deze website niet helemaal vertaalt worden in het Nederlands waarvoor onze veronschuldiging. Hieronder vindt U een algemene kennismaking van onze club. Veel leesgenot!

Het wielertourisme  propageert…….. “Een filosofie waar men geniet van het mooie leven.” 

Het wielertourisme is een sportieve activiteit en tegelijkertijd een ontspannende bezigheid.  U moet het meer beschouwen als een hobby, die tevens gelegenheid biedt om mensen te leren kennen, elkander te helpen, vrienden te maken en tijdens de ritten te genieten van een wonderschone omgeving. Dit is tevens ook een sport waar compititie niet echt van belang is. Fietsen  is een manier van reizen; alleen, met je gezinsleden,  in een groep, waar dan ook , terwijl de leeftijd er niet toe doet. Dit alles in overeenstemming met de afhankelijk van je eigen conditie en op elk gewenst moment.  De club dient ertoe reizen  te bieden voor  korte en langere afstanden in diverse fasen, met beschreven routes onafhankelijk en vrij, in eigen land of daarbuiten. 

Onze vrijheid:

U bent van harte uitgenodigd zich aan te sluiten bij de “Dragons Auxdax Mons”  wielertourisme club. Wij zullen U graag verwelkomen in een vriendelijke en hartelijke sfeer. Aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Het E-mail adres is: dragons.audax@skynet.be of richard.vandeneynde@tvcablenet.be

De “Dragons Audax Mons” verbroedert door middel van sport, kunst en cultuur, zowel tijdens als na het touren. Onze club is een gezonde, goed gestructureerde vereniging met enthousiaste leden. D.A.M. heeft meer dan 145 actieve leden, waaronder 21 dames. De club kent diverse activiteiten, waaruit U Uw keuze kunt maken, zoals:

Kleine fiets uitstapjes (voor familie leden of vrienden)

Sportieve wielerwedstrijden (wedstrijd waar afstand/tijd/leeftijd van belang zijn)

Fietstoerisme

Terrein rijden.

D.A.M. heeft een officiele status, zonder winstoogmerk. De contributiebijdrage is gering en dient er onder andere voor  ter dekking van een individuele verzekering en civiele aansprakelijkheid tegen derden, alsmede een abonnenment op  het “Cyclo” magazine, een halfjaarlijkse nieuwsbrief, een jaarlijks diner en nog veel meer……

Evenementen en belangrijke vergaderingen:

Leden en organisatoren dragen allemaal hetzelfde motto uit:

“ Met ieders beschikbare capaciteiten trachten wij het elk jaar nog beter te organiseren”.

Gedurende de laatste 30 jaar heeft D.A.M. haar leden aangemoedigd deel te nemen aan de zeer bekende “Cyclo-Côteur “ route Mons-Chimay-Mons.

Op het eind van het jaar, gedurende “Saint-Sylvester” (29 December), worden duizenden mensen uitgenodigd  naar Mons te komen om in een  gezellige sfeer deel te nemen aan een speciale nacht wandeling.

Leden worden niet gehinderd door  strenge of onnodige regelgeving van de club.

De “Dragonettes” (elke tweede, en vierde Woensdag’s avond van de maand tijdens de lente en zomer maanden)  zijn wel begeerd door de leden van onze club.

Mons-Chimay-Mons is het eerste belangrijke lente evenement van jaar voor de verknochte wielertoerist.  De ritten gaan van 20 tot 200 kilometer. Voor de harde bikkels, de BCCB van 200 km voert U van Mons naar Couvin en het verre zuiden van Hainaut , waarbij U onderweg een deel van Frankrijk op de fiets leert ontdekken. De afstand tot Chimay, is 150 km, waar de echte klimmers naartoe rijden om bepaalde  hoogteverschillen te  ervaren (zonder pijn geen overwinning.)

Alle overige afstanden zijn eveneens attractief: 75 en 100 km naar het dal van Thune, een 50 km rit naar en over de col del Saul en een  makkelijker stuk  van 20 to 25 km rond Mons.

De  terrein bikers kunnen zich amuseren tijdens een  20 of 40 km route in bosrijke gebieden.

Er wordt Nederlands/Vlaams gesproken ( soms zelfs erg slecht), maar wij ontvangen U met open armen in onze groep.

Faciliteiten

1000 parkeer plaatsen, douches, wasplaatsen voor de fietsen, en enkele camping plaatsen.

Foto’s als souvenier

Bekers voor prijswinaars en nieuw uitdagingen, vrije loterij

Gratis koffie bij de receptie

Frisdrank, ontbijt en restauratie verkrijgbaar na de rit.